Söker du praktik inom pedagogik, kommunikation eller sexologi? Jämlikt.nu söker genom projektet Expedition Hälsa en kandidat för meningsfull praktik på vår organisation!

Som praktikant hos Jämlikt.nu kommer du ha stor insikt i projektet Expedition hälsas dagliga verksamhet och få möjlighet att fokusera extra på de områden som intresserar dig mest. Expedition hälsa arbetar med frågor som rör undervisning och kunskapsspridning i hälsa med fokus på rättigheter, kropp, identitet, sexualitet, samtycke och relationer för barn i åldern 4-12 år. Under våren lanserar vi vårt projekt nationellt och utvecklar pedagogiskt material. Vi arbetar också med kompetensutveckling och kunskapsspridning inom våra temaområden. Du som praktikant har möjlighet att vara en del av denna verksamhet och bidra med dina perspektiv och kunskaper.

Vi har inte något krav på en specifik utbildning, men ser uppskattar om du som söker har erfarenhet av ideellt engagemang och trivs med att vara verksam i gräsrotsorganisationer. Om du dessutom har ett extra stort intresse för undervisning om sexualitet, samtycke och relationer i förskola och skola är detta en solklar praktikplats för dig.

Vi söker en person som trivs i en omväxlande miljö och som tycker om att vara en del av ett mindre tvärprofessionellt team med olika arbetsuppgifter.

Arbetsområden

 • Delta i skapande av pedagogisk metodbok och digital plattform för förskolan och åk F-3
 • Stödja och delta i projektansökningsprocesser
 • Planera intern och extern kommunikation

Önskvärda kvalifikationer

 • Erfarenhet av ideella organisationer
 • Normkritiskt förhållningssätt
 • Intresse för sexualitetsfrågor i förskola och skola
 • Kunskaper i svenska både muntligt och skriftligt
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunikation och projektansökningar

Personliga kvaliteter som uppskattas

 • Kreativ och pedagogisk
 • Lyhörd och kommunikativ och duktig i bemötande
 • Gillar att utveckla arbetssätt och processer

Detta är en praktikplats som startar den 15 januari 2024 och pågår under vårterminen 2024. Startdatum och omfattning på praktiken kan dock diskuteras vid behov. Praktiken är förlagd på vårt kontor i centrala Malmö, huvudsakligen dagtid 8.30-16.30 men resor i tjänst kan förekomma. Resor bekostas av projektet.  Vissa möten på kvällar och helger kan förekomma.

Vi gärna ser att du har möjlighet att vara heltid på praktikplatsen, men närvarograd kan diskuteras vid behov.

Ansökan

Vi tror på mångfald och inkludering och vill rekrytera medarbetare med olika perspektiv, erfarenheter och kompetens.

Skicka in din ansökan på svenska, bestående av CV och personligt brev.

Ansökan mailas via e-post till adressen: Jmlikt.nu@jamlikt.nu

Ämnesrubrik: Praktik HT24 senast den 20 oktober 2023.

Vi ser fram emot din ansökan!

Intervjuer sker under november.

Alla personuppgifter kommer att hanteras i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter. Genom att ansöka godkänner du att ForumCiv lagrar all information du lämnar som en del av din ansökan.