Kom igång med vårt material!

Expedition hälsas metodmaterial, digitala plattform och utbildningar är framtagna för att användas i pedagogiska verksamheter som arbetar med barn i åldern 4-11 år.

Utbildningsverksamhet

Vill din förskola eller skola bli bättre på att kunna ge barn en bra undervisning kring teman som rör sexualitet, samtycke och relationer?

Expedition Hälsas metodmaterial har tagits fram av erfarna pedagoger och sexologer som arbetar med att stärka förskolors och skolors arbete och undervisning i dessa frågor och kan stötta er med kunskap och pedagogiska metoder för undervisning och samtal med barn om hälsa utifrån rättigheter, identitet, kropp, sexualitet, samtycke och relationer. 

Våra utbildningar innehåller fördjupad kunskap om barns utveckling gällande identitet, kropp, sexualitet, samtycke och relationer samt ger kunskap om pedagogiska metoder och förhållningssätt för undervisning i dessa frågor. Vi varvar föreläsning med diskussion och egen reflektion. 

Tveka inte att höra av er till oss för kostnadsförslag och för att boka en utbildning! 

Metodmaterialet

Expedition Hälsas pedagogiska metodmaterial är framtaget för att användas i förskola och grundskola.

Boken Kropp, känslor och relationer: Om sexualitet, samtycke och rättigheter för förskola och grundskolans tidigare år kommer att lanseras under våren 2024.

Digitala plattformen

Digitala plattformen kan ses som ett komplement till metodboken då den erbjuder digital fortbildning för personal i förskola och grundskola. Pedagoger som använder materialet får ta del kan genom plattformen få utbildning, dokumentera, samverka med sina arbetslag samt ladda ner bilagor till övningar. Kursmaterialet som skapats i plattformen är digitalt och utskriftsvänligt för att underlätta i undervisningen.

Den digitala plattformen kommer att lanseras under hösten 2024. Om du, ditt arbetslag eller skola är intresserade eller har funderingar kring plattformen, tveka inte att höra av er!

Kontakta oss!